Sierbeton-, Oud-Hollandse-, keramische en natuursteen tegels

Onder tegels verstaan we de veelal wat grotere bestratingsmaterialen die tot 5 cm dik zijn. Zijn ze dikker dan 5 cm. dan scharen we ze meestal onder sierbetonstenen.

Onder klinkers verstaan we de veelal wat kleinere formaten stenen (kleiner dan 20×30) met een dikte van meer dan 5  cm.

Betontegels
Sierbetontegels
Oud-Hollandse tegels
Keramische tegels
Natuursteentegels
Dak- en balkontegels

Onderverdeling sierbeton, Oud-Hollandse-, keramische- en natuursteen siertegels

Betontegel 60x60x4 met facet AntracietBetontegels
Onder Betontegels verstaan we de overbekende stoeptegels in diverse formaten, en ook de wat luxere varianten daarvan.

U vindt ze op de pagina: Betontegels


Sierbetontegels
Kenmerken

Het zijn veelal tegels met een deklaag waarin natuursteensplit is verwerkt, daardoor zijn ze meer kleur- en slijtvast. Ze hebben een vlakke, gestructureerde of een gestraalde deklaag waardoor ze chique overkomen. Veel soorten zijn geborsteld, zodat ze wat zachter aanvoelen en zijn geïmpregneerd om het onderhoud te vergemakkelijken.

Assortiment
De keus in dit assortiment is enorm groot: vlakke en structuur deklagen in effen en gevlamde kleuren in allerlei verschillende formaten… Vaak is het zeer goed mogelijk om binnen de diverse serie’s een mooie combinatie te maken met twee contrasterende kleuren of juist meer een tint-op-tint combinatie voor als u het wat rustiger wilt. 

De serie’s:
Premiton XXSSmartton SESmarttonSmartton LineaEliton Supreme,
Optimum60 Plus Soft ComfortTerras+,
Premium Design tegelsPremium tegels Essential, Granité, Puur, Sevilla en Infinito Comfort.


Oud-Hollandse tegels
De Oud-Hollandse tegels zijn van een geheel eigen soort. Door hun eenvoudige en degelijke ‘hand-made’ look, en wat wisselende maatvoering, geven ze een luxe en decoratieve uitstraling aan de tuin. De deklaag vertoont zogenoemde trilgaatjes, kleine putjes van luchtbelletjes die tijdens het productieproces naar boven komen. Deze trilgaatjes geven de tegels een klassiek aanzicht.

De serie: ArtiStone.


Keramische tegels
Een geheel eigen plaats binnen het assortiment tegels wordt ingenomen door de keramische tegels. Ze zijn dun, licht van gewicht, zeer hard en daardoor slijt- en kleurvast en makkelijk in het onderhoud. En in een mooie waaier aan kleuren en structuren leverbaar.

Een compleet overzicht van de diverse serie’s 2 en 3 cm dik massieve keramische tegels, én van 2 uitgebreide serie’s keramische tegels met een betonnen onderlaag vindt u via de pagina: Keramische tegels.

 


NatuursteenNatuursteentegels
Naast het grote aanbod keramische tegels is er nog steeds een belangrijke plaats weggelegd voor tegels van natuursteen. Met hun pure uitstraling en hun soms best wel bijzondere eigenschappen zijn ze een belangrijk onderdeel van het assortiment.

Meer informatie over onze natuursteentegels vindt u op de pagina: Natuursteentegels.


Dalleton XL 60/60/4,2 Sahara beige Dak- en balkontegels
Daken en balkons worden in toenemende mate gebruikt als terras. Om bij het gebruik van tegels het gewicht te beperken zijn er speciale ‘holle’ dak- en balkontegels ontwikkeld, alleen is dat maar een klein assortiment en zijn ze veelal flink aan de prijs. Als het gewicht een beperkende factor is kan er uit een heel groot assortiment Keramische tegels gekozen worden, misschien wel het betere alternatief.
En anders zijn er nog heel veel Sierbetontegels van bijvoorbeeld 30×60 en 60×60 van 4 cm dik. Door het grote aanbod aan kleuren en structuren is er altijd een passende tegel te vinden.

Alle soorten tegels op die op het dak of balkon gebruikt worden moeten op (rubber) tegeldragers gelegd worden, vooral juist als ze op de bitumen dakbedekking worden geplaatst. Hoogte verschillen worden opgevangen met (verstelbare) tegeldragers. De dikte van de tegels uitvullen, om ze stabiel te leggen, kan het beste met vilt of rubber gedaan worden. Zo kan elk dak of balkon die luxe relax plek worden.

Steenstore© | Van den Dool, de specialist in (luxe) betonnen en keramische siertegels.

Top