Keramische tegels

Een geheel eigen plaats binnen het assortiment tegels wordt ingenomen door de keramische tegels. Ze zijn dun, licht van gewicht, zeer hard en daardoor slijt- en kleurvast en makkelijk in het onderhoud. En in een mooie waaier aan kleuren en structuren leverbaar. De verwerking ervan vraagt wel een bepaalde vakkennis, hierover informeren we u graag.

De belangrijkste eigenschappen van de keramische tegels op een rijtje:
Vorstbestendig, duurzaam en makkelijk te reinigen, krasbestendig, minder gevoelig voor aanslag van mos, alg en zout enz., hoge buigsterkte, lage wateropname, goede antislipwaarde, licht gewicht bij 2 cm tegels.

Door het lage gewicht zijn ze zeer geschikt voor balkons en onderheide terrassen. Eventueel kunnen ze daartoe ook op tegeldragers geplaatst worden. Met een aangepast zandbed kunnen ze ook ‘gewoon’ in de tuin verwerkt worden.

Voor het seizoen 2020 hebben we ons private-label assortiment AGGIUNTA© flink uitgebreid. De naam AGGIUNTA© is te vertalen met toevoeging, aanvulling, en laat weinig te raden over. De hieronder vallende soorten hebben we geselecteerd om hun aantrekkelijke uitstraling. Veel van deze tegels zijn vooral ook toppers qua formaat, een aantal zijn er leverbaar in 50×100, 60×120, 90×90 of 100×100. Die XXL tegels worden vanwege hun afmetingen vaak toegepast voor eigentijdse en exclusieve projecten.

Daarnaast zijn er diverse assortimenten keramische tegels van 3 cm dik. Door hun hogere gewicht liggen ze stabieler en ze zijn oersterk! Deze tegels gaan ‘een eeuwigheid’ mee! En voor het nieuwe seizoen is het aanbod daarin sterk uitgebreid.

Tot slot zijn er keramische tegels die af-fabriek op een betonnen drager geleverd worden. Daar hebben we twee verschillende serie’s van. Deze tegels kunnen direct op een zandbed gelegd worden. Ook het leggen ervan op een balkon of dakterras is heel eenvoudig. We adviseren u graag!

Excluton zaag advies keramische tegels
Indien je (onze) keramische tegels op maat moet zagen adviseren wij, in verband met de hardheid van de tegels, alleen te zagen op een watergekoelde zaagtafel voorzien van een diamantzaagblad type Gres Ultra S2. Bekijk hier het instructiefilmpje op YouTube.

U ziet het, ook voor keramische tegels moet u bij Steenstore© | Van den Dool zijn.

Serie’s:
Keramische tegels DUE 2 cm, Redsun
Keramische tegels TRE 3 cm, Redsun
Keramische tegels 2 cm (tot 100×100 cm!), AGGIUNTA© (private-label)
Keramische tegels 2 en 3 cm, TuinVisie 
Keramische tegels 3 cm, Excluton
Keramische tegels op een drager Cerasun 4 cm (1+3), Redsun 
Keramische tegels op een drager Kera Twice 5 cm (1+4), Excluton

Steenstore© TIP:
Speciaal ingekocht, want mooi te combineren met heel veel van onze keramische tegels,  een steengrijze voegmortel.
Het is de: Bostik Voegmortel 1C Flex, steengrijs, emmer 15 kg, € 58,50 per stuk.
Geschikt voor (keramische) tegels vanaf 2 cm dik, minimaal aan te houden voegbreedte van 3 mm (voegkruizen bij ons verkrijgbaar).
Makkelijk te verwerken, onkruidwerend, drainerend, elastisch, helemaal top!

Top