Spotlight

Informatie ter inspiratie, Steenstore© | Van den Dool maakt u wegwijs.

De tuin op nivo brengen
Verlichting in de tuin
Grootformaat tegels
Diverse aanvullende producten
Gebakken bestrating en keramiek
Siertegels voor een luxe terras
Decoratief water

Nivo verschillen in de tuinDe tuin op nivo brengen
Muur- en stapelstenen geven heel veel mogelijkheid om iets bijzonders van de tuin te maken. Juist met hoogteverschillen krijgt een tuin meer uitstraling. Met een verhoogde border geef je meer diepte aan de tuin en zie je er vanuit het huis ook nog iets van. Ook trappen, nivoverschillen in de bestrating en bijvoorbeeld een zitkuil kunnen heel goed met dit soort stenen gemaakt worden. En ook dit soort stenen zijn natuurlijk weer leverbaar in veel verschillende uitvoeringen: strak, getrommeld of breuk-ruw, klein of groot, en verkrijgbaar in diverse kleuren. Bouwen in de tuin was nog nooit zo eenvoudig als met deze soorten muur- en stapelstenen. En natuurlijk levert Steenstore© | Van den Dool tuinmaterialen ook de benodigde steenlijmen om alles lekker stevig vast te maken. Deze producten vindt u via beton- en steenwaren.
Top

VerlichtingVerlichting in de tuin
Het bewust toepassen van verlichtingselementen geeft de mogelijkheid om details in de buitenruimte eruit te laten springen. Het uitlichten van bomen en struiken, de gevel of decor-elementen geeft ze hun eigen plaats in het geheel, zo kan elk accent op zijn tijd de aandacht krijgen die het verdiend. De in de bestrating geïntegreerde verlichting maakt dat de contouren van terras en pad mooi aangegeven worden in het donker, het geeft niet alleen een luxe uitstraling aan de tuin, het geeft ook nog eens een warme sfeer in koude donkere dagen. Ook het verlichten van waterelementen geeft daar ineens een grote meerwaarde aan. En met de moderne verlichtingssystemen die er te verkrijgen zijn hoeft de aanleg ook niet al te veel problemen te geven, vooral bij de zwakstroom soorten is de aanleg eenvoudig. De betere soorten, zeker die met de moderne LED verlichting, gebruiken weinig stroom en hebben een lange levensduur, zodat u voor lange tijd kan genieten van al het moois in uw tuin. Deze producten vindt u op de pagina buitenverlichting.
Top

Grootformaat tegelsGrootformaat tegels
Waren jaren lang de grote tegels uit de gratie, nu voeren ze weer de boventoon. En waarom niet? De meeste tuinen krijgen door het gebruik van grotere formaten in de bestrating een royalere uitstraling. En zeker met de verschillende soorten deklagen die er tegenwoordig zijn is er van alles mogelijk. Zo zijn er tegels in 50×50, 60×60, 40×80, 80×80 en 100×100 in diverse deklagen en in een aantal fraaie tinten, bijvoorbeeld de Premiton, Smartton, 60 Plus Soft Comfort, Infinito Comfort en de Oud-Hollandse tegels (sommige tot 100×100) zijn al een tijdje zeer gewilde producten. Dus als je echt rust en ruimte in je tuin wilt brengen kan je, zeker nu, je hart ophalen. Ook als je iets speciaals zoekt moet je bij Steenstore© | Van den Dool zijn! Deze producten vindt u via tegels.
Top

Steenlijm en inveegzandDiverse aanvullende producten
Een mooie, schone tuin krijg je met diverse reinigers en onderhoudsproducten. Met bijvoorbeeld een middel voor het reinigen van alg-aangroei. Simpel over het met alg begroeide oppervlakte spuiten of borstelen en dan laten (ver)drogen, eventueel bij sterke aangroei te herhalen. Het heeft ook nog een preventieve werking, makkelijk en mooi schoon! Ook hebben we diverse reinigers en impregneer middelen.

Ook zijn er de diverse steenlijmen en voegmortels. Allemaal makkelijke producten met ieder z’n eigen toepassing. Onder het kopje diversen vinden we bijvoorbeeld de diverse afvoergoten en een infiltratieputje. En niet te vergeten het anti-worteldoek en bijvoorbeeld de grindplaten. Deze producten vindt u via aanvullende producten.
Top

NatuursteenGebakken bestrating en keramiek
Een deel van ons assortiment bestaat uit gebakken klinkers, zoals de gebakken getrommelde Waalformaat en Dikformaat klinkers in diverse kleuren en dikte’s. Deze stenen worden met de tijd alleen maar mooier, en kunnen altijd weer hergebruikt worden, wel wat duurder, maar een waardevolle investering, toppers voor de tuin.

Steenstore© | Van den Dool heeft ook een zeer uitgebreid assortiment keramische tegels in het programma. Heel veel hele mooie 2 en 3 cm dikke tegels in een flink aantal verschillende formaten, structuren en kleuren. En ook twee hele ruime assortimenten keramische tegels op een betonnen drager. Deze zijn direct op een zandbed te verleggen, alle voordelen van keramiek, gecombineerd met de voordelen van beton. Allemaal hele mooie producten, we laten ze graag aan u zien.

Met gebakken klinkers en keramiek maak je wat moois van je tuin, en dat moois blijft ook in de toekomst mooi. Je tuin krijgt er een wel heel luxe uitstraling van. Deze producten vindt u via gebakken straatklinkers en keramische tegels.
Top

Luxe siertegels 60/60Siertegels voor een luxe terras
De luxe tegels van de diverse fabrikanten, zoals bijvoorbeeld de Smartton serie, de Eliton Supreme serie, de Infinito Comfort serie, de Puur, Minimal en Granité serie’s en de Design serie , zijn af fabriek behandeld om vervuiling en verkleuring tegen te gaan. Iedere soort heeft zo zijn eigen ‘gezicht’ en toepassingsmogelijkheden, en alle serie’s zijn leverbaar in een ruime waaier aan mooie warme en moderne kleuren. Deze producten vindt u via beton- en keramischetegels.

Ook het aanbod aan natuursteen deklaagstenen is erg mooi, met bijvoorbeeld de Eliton Supreme en de Infinito Texture stenen. Ook met dit product kan zeer vernieuwend gewerkt worden. Uiteraard zijn er van deze soorten ook diverse maten leverbaar, zoals 20×30, 30×60 en 60×60. De natuursteen deklaagsteen doet in z’n vernieuwde uitvoering volop mee in de moderne tuin. Deze producten vindt u via sierbetonstenen.

Top

Decoratief water
VijversWater geeft leven. Een mooi geplaatst waterornament heeft van zichzelf al een decoratieve uitstraling en stromend water geeft daarbij altijd een levendige sfeer. Eventueel nog uitgelicht door een slim geplaatst spotje geeft het in donkere dagen ook nog iets warms.

Vorm en functie. Het mooi in het ontwerp inpassen van een vijver maakt van een tuin steeds iets bijzonders. Het geeft niet alleen een chique uitstraling, het breekt vaak ook het oppervlak van de tuin zodat er een wat betere vlakverdeling verkregen wordt. Een mooie verstilde waterpartij heeft iets rustgevends, het versterkt het buiten-gevoel en het verbeterd ook nog eens de atmosfeer in de omgeving.

Top