Vandersanden, Stone base en Desta (Oprey) | Gebakken straatklinkers

Alle op deze pagina vermelde informatie is onder voorbehoud.

Op deze pagina (nog onder constructie) vindt u informatie over de assortimenten gebakken straatklinkers van Vandersanden, Stone base en Desta/Oprey.

Gebakken straatklinkers: duurzaam en sfeervol
Door toepassing van hoge kwaliteit klei en het bijzondere droog- en bakproces worden stenen verkregen die hun gelijke niet kennen. Ze zijn: kleurvast, vorstbestendig en kleurvast en hebben een geringe wateropname. En ze hebben en een rijke uitstraling door de warme natuurlijke tinten. En de levensduur? Bij hergebruik gaan ze 100+ jaar mee!

Met gebakken straatklinkers wordt de buitenruimte van Nederland nog mooier gemaakt, voor vandaag en voor morgen. Het zijn natuurlijke sfeermakers voor terras, pad en oprit, en voor wegen en pleinen. Ze zijn een onderdeel van onze cultuur en een sterke basis voor ons buitenleven.

Bovendien is dit soort bestrating ook nog eens waterpasserend, zodat er wordt bijgedragen aan een steviger bodem en een beter milieu. En met onkruidremmend voegzand of fijn split blijven die voegen ook mooi en stevig. Op alle terreinen dus win-winst!

Download hier het gratis E-book met 100 tuintips van Vandersanden, voor informatie en inspiratie over tuinieren in het algemeen en het gebruik van gebakken straatklinkers in het bijzonder.

De assortimenten van onderstaande fabrikanten worden niet als zodanig bij ons gepresenteerd. Daarvoor in de plaats hebben we ons private label assortiment klinkerstore© |  , waarover verderop meer informatie.

Vandersanden
Uw eerste kop koffie in de ochtendzon, buiten op het terras. De kinderen die ravotten in de tuin, of languit genieten in de loungebank na een drukke werkdag. Zomaar wat momenten die u kunt beleven in de tuin van uw dromen. Maar een tuin inrichten en tuinbestrating aanleggen is niet altijd eenvoudig. We helpen u graag op weg met inspiratie en handige informatie. Of u nu droomt van een moderne, klassieke of landelijke tuin, met de gebakken tuinbestrating van Vandersanden maakt u er altijd iets persoonlijks van. Hier vindt u een overzicht van de soorten en kleuren van de gebakken straatklinkers van Vandersanden.

Stone base
Straatbaksteen oogt bijzonder. Van dichtbij is de grote variëteit in kleur en structuur zichtbaar. Straatbaksteen is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Dit maakt de ontwerpvrijheid onbeperkt. Van authentiek tot modern en van natuurlijk tot stedelijk. Tevens kan straatbaksteen prima gecombineerd worden met natuursteen of keramische tegels. Straatbaksteen bestaat voor 100% uit natuurlijke grondstoffen. De natuurlijke tint wordt levenslang behouden en door het natuurlijke afslijtingsproces wordt de kleur na verloop van tijd alleen nog maar mooier en warmer. Hier vindt u een overzicht van de soorten en kleuren van de gebakken straatklinkers van Stone base.

Desta (Oprey)
Het productieproces van Desta is gebaseerd op de strengperstechniek. Dit levert sterk afgelijnde stenen op, ideaal voor een moderne en strakke architectuur. Ze kunnen de stenen ook een rustieke uitstraling geven door met hun trommelmachine een verouderde look te creëren. Vervolgens kunnen ze in het productieproces nog extra kleurschakering geven aan de stenen door te engoberen (voor het bakken). In de gasgestookte tunneloven kan de zuurstoftoevoer handmatig ingesteld worden, en kunnen ze ook reducerend bakken. Zo krijgen de stenen in de massa nog eens extra kleurschakering. Hier vindt u een overzicht van de soorten en kleuren van de gebakken straatklinkers van Desta. Bij importeur Oprey wordt dit assortiment “Clayville” genoemd.

Levering via de vakhandel
Bovenstaande fabrikanten leveren hun producten en diensten via de gespecialiseerde vakhandel, die u met kennis van zaken kan informeren over alle mogelijkheden, product eigenschappen en verwerkingsmethoden.

Overzicht van de prijzen
Een overzicht van de prijzen vindt u hier (volgt). Staat een door u gewenste soort er niet tussen, dan zoeken we de betreffende informatie er graag voor u bij.

Presentatie private label assortiment
De assortimenten van bovenstaande fabrikanten worden niet als zodanig bij ons gepresenteerd. Als een door u gewenste kleur onder een private label naam (zie hieronder) in onze presentatie staat, wijzen we hem graag aan. 

In onze presentatie tonen we ons uitgebreide private label assortiment klinkerstore© | , wat is samengesteld uit de mooiste soorten van bovengenoemde fabrikanten. Van modern tot klassiek, strak of getrommeld, Waalformaat of Dikformaat, 6cm of 8cm hoog, strengpers-stenen of vormbak-stenen, de keuze is reuze. Meer informatie vindt u hier.

U ziet het, voor de mooiste straatbakstenen moet u bij Steenstore© | Van den Dool zijn.

Bovenstaande materialen zijn heel goed te combineren met ons aanbod aan Oud-Hollandse tegels, keramische tegels, keramische tegels op een onderlaag, kantopsluitingen en betonwaren, kunstgras, natuursteensplit, steenkorven en verlichting.

Enkele voorbeelden van de beschikbare kleuren
Onderstaande afbeeldingen kunnen qua tint en structuur afwijken van de werkelijkheid.
© Originele foto’s: de respectievelijke fabrikant of Van den Dool tuinmaterialen Rotterdam
© Bewerkte foto’s: Van den Dool tuinmaterialen Rotterdam

Vandersanden
Bekijk alle kleuren op: gebakken straatklinkers van Vandersanden
   
Vulcano Lucca Verona Gromo

   
Stone base
Bekijk alle kleuren op: gebakken straatklinkers van Stone base
   
Derby Camila London Weston

   
Desta (Oprey Clayville)
Bekijk alle kleuren op: gebakken straatklinkers van Desta
   
Arnhem Antwerpen Hasselt Gent

Top

Uittreksel uit de prijslijst 2024, GELDIG VANAF 01.06.2024
Bestellen kan per: zie hieronder. Wanneer een volle pallet op een aantal lagen wordt afgepast wordt er mogelijk een aanbreektoeslag berekend, zie hieronder.

(volgt)

Top