Natuursteengranulaat deklaagtegels

Water en licht in de tuinDe oude grind-tegels van vroeger hadden een deklaag van natuursteenkorrels of –split. Deze ‘grindtegels’ waren er in een flink aantal verschillende uitvoeringen. Ze hebben in de loop van de jaren menige tuin verfraaid en zijn door hun kleurvaste deklaag en soms forse formaten een goede keus geweest voor veel verschillende soorten en vormen tuin-inrichtingen.

Maar nu zijn er modernere soorten die een deklaag hebben waarin natuursteengranulaat is verwerkt, deze soorten combineren de kleur- en slijtvastheid van de harde soorten natuursteen met de maatvastheid, de sterkte en het verwerkingsgemak van beton. Ze hebben een veel dichtere (vaak zelfs vlakke) deklaag dan de oude grindtegels, en zijn daarom ook nog eens veel makkelijker in het onderhoud.

Van deze soorten zijn er o.a. de tegel serie’s Granité, Minimal, Puur, de Natura en Retro Natura (klinkers) en Eliton Supreme (20x30x6 klinkers en tegels), Infinito Comfort en Infinito Texture (klinkers en tegels) en de serie Intensa (tegels).