Het jaar 2022 uit richting het seizoen 2023

Beste klant, hovenier, straatmaker, aannemer,

Het einde van een bewogen jaar komt in zicht. We hebben met z’n allen gedaan wat we konden om overal en nergens mooie tuinen aan te leggen. En dat ging niet altijd zonder slag of stoot. De beschikbaarheid van producten is in de loop van het jaar gelukkig verbeterd, maar de prijsverhogingen hebben soms voor kopzorgen gezorgd. Maar terugkijkend was het al met al toch een mooi jaar.

Voor het nieuwe jaar hebben we weer flink wat moois op het programma staan.

Redsun breid z’n nu al mooie en ruime assortiment uit met twee nieuwe kleuren Smartton SE tegels en met een flink aantal 40×80 en 80×80 tegels in de serie’s Premiton, Smartton en Cerasun. Sowieso zetten ze nog meer vol in op de serie Cerasun (keramiek op beton), hét alternatief.

Excluton haalt juist een aantal serie’s van de markt, en komt alleen met een nieuwe serie Optimum tegels. Daarnaast maken ze een grote inhaalslag op het gebied van kwaliteit en uitstraling. De eerste voorbeelden daarvan zijn de Soft Comfort tegels die we binnen kregen voor onze presentatie.

Tuinvisie heeft nog niet laten weten wat er voor het nieuwe seizoen op het programma staat. Wel dat ze op een andere manier gaan prijzen (per maand), en het vermarkten van hun producten anders gaan inrichten. We moeten maar even afwachten wat e.e.a. voor de verkoop van hun producten inhoud.

Ons assortiment AGGIUNTA© keramische tegels hebben we wat uitgedund, en de hardlopers juist wat royaler gepresenteerd. Hierdoor is er rust in het programma gekomen en is het voor de consument makkelijker geworden om een keus te maken.

Voor 2023 worden we dealer van twee nieuwe merken: Marlux en Marshalls.

Marlux is van ouds bekend van z’n hoogwaardige gecoate siertegels, waarvan ze nu een fantastisch assortiment 60x60x3 en 40x80x4 tegels hebben, inclusief een zeer mooi assortiment Designtegels. Ook hebben ze een uitgebreide serie deklaag siertegels en -klinkers in stoere maten en kleuren, waarin een hoog percentage natuursteengranulaat is verwerkt. Van deze serie is er ook een lijn muurblokken, traptreden en banden leverbaar. Dit zou best wel eens hét alternatief voor oud-hollands kunnen zijn.
Lees meer op: https://www.vandendool.nl/assortiment/marlux-nl

Marshalls is bekend van z’n assortiment gietbeton klinkers. Natuurgetrouwe kopieën van natuursteenklinkers en -straatkeien met een gepatenteerd legsysteem (smallere bovenzijde en brede voet, daardoor snel en stabiel te leggen). Als er één serie is met een bijzondere uitstraling is, dan is het wel de serie Elegance gietbeton klinkers van Marshalls. Ingevoegd met een voegmortel of een mooi voegsplitje, helemaal top.
Lees meer op: https://www.vandendool.nl/marshalls-nl

Van beide leveranciers zijn de monsters voor de presentatie aangevraagd. Bij binnenkomst gaan we ze zo snel mogelijk verwerken. Bij gelegenheid zullen we u alles uitgebreid laten zien en er van alles over vertellen.

Voor de komende weken even wat praktische informatie: de periode dat we deze winter gesloten zijn loopt van maandag 19 december tot en met zaterdag 7 januari. De laatste bestellingen die we voor die tijd en gelijk daarna uitleveren, komen of zijn al binnen. De leveranciers gaan veelal 2 weken dicht, dus zo loopt alles langzaam op z’n einde.

We willen u bedanken voor de fijne samenwerking en kijken ernaar uit om die in 2023 met u voort te zetten.
Voor de wintertijd gelegenheid om nieuwe krachten op te doen en een goede gezondheid, en voor de kerstdagen en oud-en-nieuw goede dagen gewenst.

Met vriendelijke groet,

Ook namens alle medewerkers van Steenstore Van den Dool,
Nico van den Dool