Dak en balkon

Dalleton XL 60/60/4,2 Sahara beige Daken en balkons worden in toenemende mate gebruikt als terras. Om bij het gebruik van tegels het gewicht te beperken zijn er speciale ‘holle’ dak- en balkontegels ontwikkeld, alleen is dat maar een klein assortiment en zijn ze veelal flink aan de prijs.

Als het gewicht een beperkende factor is kan er uit een heel groot assortiment keramische tegels gekozen worden, misschien wel het betere alternatief.
En anders zijn er nog heel veel sierbetontegels van bijvoorbeeld 30/60 en 60/60 van 4 cm dik. Door het grote aanbod aan kleuren en structuren is er altijd een passende tegel te vinden.

Alle soorten tegels op die op het dak of balkon gebruikt worden moeten op (rubber) tegeldragers gelegd worden, vooral juist als ze op de bitumen dakbedekking worden geplaatst. Hoogte verschillen worden opgevangen met (verstelbare) tegeldragers. De dikte van de tegels uitvullen, om ze stabiel te leggen, kan het beste met vilt of rubber gedaan worden. Zo kan elk dak of balkon die luxe relax plek worden.