Projectbestrating

KlinkersVoor zwaar belaste oppervlaktes zijn er een aantal soorten stenen die vallen onder de noemer ‘projectbestrating’. Daar vallen onder andere de straatklinkers van ca. 10,5/21/8 en de H-profielstenen onder.

Eigenschappen
Deze stenen, zoals wij ze voeren, hebben een slijtvaste deklaag. Deze deklaagstenen hebben een andere samenstelling dan de zogenoemde door-en-door stenen. De toplaag bestaat uit een fijner materiaal wat ook meer verdicht is, de onderlaag is van grijze beton. Ook hebben ze een facet (schuin kantje)* en afstandhouders, zodat ze ook bestand zijn tegen het werken (bewegen) van de ondergrond als ze zwaar belast worden, ze hebben zoals ze dat noemen een splintervrije kop.
*) Op aanvraag zijn H-profielstenen ook zonder facet leverbaar.

Assortimenten
Deze soorten kunnen we van twee verschillende leveranciers betrekken. Ze hebben beide luxere stenen van 8 cm dik, en daarnaast ook dus ook de bekende straatklinkers.

Redsun: Premiton linea, Smartton, Betonklinker* KOMO
Excluton: Romano, Waal- en Dikformaat Bosoven, en BSS betonstraatsteen KOMO.

BKK 10,5/21/8 antraciet*) BKK, Betonklinker of BSS geeft steeds de standaard straatklinker aan van ca. 10,5/21/– (verschillende diktes).

KOMO®-keur
De hierboven genoemde Geprefabriceerde Betonstraatstenen van Redsun en Excluton dragen het KOMO®-keur en voldoen aan het Bouwstoffenbesluit.

Ook voor projectbestrating bent u bij Steenstore© |Van den Dool aan het juiste adres. We informeren u graag!