Projectbestrating

KlinkersVoor zwaar belaste oppervlaktes zijn er een aantal soorten stenen die vallen onder de noemer ‘projectbestrating’. Daar vallen onder andere de straatklinkers van ca. 10,5/21/8 en de H-profielstenen onder.

Eigenschappen
Deze stenen, zoals wij ze voeren, hebben een slijtvaste deklaag. Deze deklaagstenen hebben een andere samenstelling dan de zogenoemde door-en-door stenen. De toplaag bestaat uit een fijner materiaal wat ook meer verdicht is, de onderlaag is van grijze beton. Ook hebben ze een facet (schuin kantje)* en afstandhouders, zodat ze ook bestand zijn tegen het werken (bewegen) van de ondergrond als ze zwaar belast worden, ze hebben zoals ze dat noemen een splintervrije kop.
*) Op aanvraag zijn H-profielstenen ook zonder facet leverbaar.

Assortimenten
Deze soorten kunnen we van twee verschillende leveranciers betrekken.

Redsun: Betonklinker* KOMO
Excluton: Romano’s en BSS betonstraatsteen KOMO.

BKK 10,5/21/8 antraciet*) BKK, Betonklinker of BSS geeft steeds de standaard straatklinker aan van ca. 10,5/21/– (verschillende diktes).

KOMO®-keur
De hierboven genoemde Geprefabriceerde Betonstraatstenen van Redsun en Excluton dragen het KOMO®-keur en voldoen aan het Bouwstoffenbesluit.

Het KOMO®-keur geeft aan of de materialen voldoen aan de beoordelingsrichtlijnen. Zo geeft beoordelingsrichtlijn 2312 “de voorschriften voor de materialen, eigenschappen, eisen en beproevingsmethoden aangaande ongewapende cementgebonden betonstraatstenen en hulpstukken. Zij is van toepassing op geprefabriceerde betonstraatstenen en hulpstukken voor…”. Lees er meer over op: Betonstraatstenen (BRL 2312) of download direct het daar vermelde pdf-bestand.

steenstore van den dool logo voor strooifolderOok voor projectbestrating bent u bij Steenstore© |Van den Dool aan het juiste adres. We informeren u graag!