Lijmen en voegen

bostik logoLijmen
Voor het verlijmen van (muur)stenen voeren we tubes Parabond 600 steenlijm, spuitbussen Bostik PU steenlijm en emmers met Bostik poeder steenlijm. Makkelijke producten voor een stevige muur.

De tubes steenlijm kunnen worden verwerkt met een standaard lijmkokerspuit, en zijn geschikt voor schone droge stenen. Hier vindt u meer informatie over de Parabond 600 steenlijm (pdf).

De spuitbussen PU steenlijm zijn eenvoudig in gebruik en geven snel een goede hechting, ook op een vochtige ondergrond. Hier vindt u meer informatie over de Bostik PU steenlijm (pdf).

De poeder steenlijm moet worden aangemaakt met water. Deze soort is ook zeer goed bruikbaar als de stenen wat stoffig of vochtig zijn en geeft eenvoudig de mogelijkheid om iets met de hoogte van de voeg spelen. Hier vindt u meer informatie over de Bostik poeder steenlijm (pdf).

Top

WP_001948Voegen
Voor het voegen van (sier)bestrating zijn er diverse mogelijkheden. Zo zijn er de bekende soorten voegzand: zilverzand (voor siertegels en deklaag stenen) en metselzand en inveegzand basalt zwart 0,02-2 mm. (voor getrommelde/verouderde stenen en cirkelbestrating). Brekerzand wordt afgeraden i.v.m. kans op vlekvorming.

Onkruidremmend voegzand is vaak ook een goede oplossing. Eenvoudig aan te brengen (op droge bestrating), langdurige werking. Per 25 kg. zak voldoende voor ca. 10 M2 (afhankelijk van voeg breedte en diepte). Hier vindt u meer informatie over het Redsun onkruidremmend voegzand (pdf).

Daarnaast is er ook nog voegsplit, geschikt voor de wat bredere voeg. Hiervan hebben we bijvoorbeeld: Basaltsplit zwart 2-5 en Japanssplit (grind kleur) 2-6 mm.

En dan zijn er nog de voegmortels. Deze geven een dichte (veelal waterdoorlatende en flexibele) voeg, die onkruidgroei nagenoeg voorkomen en het onderhoud flink vergemakkelijken. Deze soort vraagt wel een professionelere aanpak bij het aanbrengen. Wij hebben daarvan de Bostik hoveniers voegmortel fijn elastic. Het is een gebruiksklare, drainerende en blijvend flexibele voegmortel voor het voegen van diverse soorten bestratingen die worden blootgesteld aan licht (verkeers)belasting. Deze soort is ook bijzonder geschikt voor het voegen van keramische tegels. Hier vindt u meer informatie over de Bostik hoveniers voegmortel fijn (pdf).

Top